Egy cipőben járunk?

Van egy dolog, ami mostanában nagyon idegesít. Bár tény és való, hogy túl sok információm nincs a dologgal kapcsolatban, de már a léte is zavar – ahogy ez nálam lenni szokott. Ha én valamire nemet mondok, nehéz meggyőzni az ellenkezőjéről.. 🙂

Ez a bizonyos dolog pedig a mostanában egyre népszerűbb MBT cipő. Mivel elég sokat utazom békávéval, ott is leginkább metróval, nem teszek mást, mint hogy nézem a velem szemben ülő.. cipőjét! Ahogy nagymamám mondta egyszer, az emberről igen sokat elárul a cipője. És nem azért, mert a nagymamám mondta ezt, de nagyon is igaz! Mostanában azonban feltűnt, hogy egyre több ember hordja ezt a “gyógycipőt”. Azért rakom idézőjelbe, mert (és itt jön a zárójel, hogy nincs rá bizonyítékom, ámde remekül tudom alkalmazni a forráskritikát, illetve minden egyéb nemű kritikánt) szerintem ez inkább csak üzleti fogás, amivel embereknek el lehet adni cipőket irtózatos árakon. Azok megeszik, és mivel hisznek benne, még tetszik is nekik.

A problémám persze nem ezzel van, már régen tudomásul vettem, hogy az embereket nagyon könnyen palira lehet venni. Sőt, megkockáztatom, talán valakinek még tényleg jót is tesz (de hogy miért kerül annyiba amennyibe, azt szerintem még a gyártó sem tudja). Ahol az én kritikám lép életbe, az teljesen más kategória. A férfiakon még úgy ahogy elmegy – kivéve persze azt, amikor öltönyhöz húzzák fel -, na de a nőkön? És bocsásson meg nekem minden nőtársam, akit most ezzel esetleg vérig sértek, holott nem ez a célom, de amikor egy nőt látok szoknyában, (viszonylag) szépen felöltözve, hozzá egy hiperszuper kényelmes (és még egészséges is!) cipő, vagy szandál, ami még véletlenül sem illik a szereléshez, és ami olyan órmótlat, hogy a nő minden kecsességét eltitkolja (már ha egyáltalán volt ilyen)… néztek már azután tükörbe, hogy felvették ezt a cipellőt?

Nem, nem azt mondom, hogy mindenki köteles a legutolsó divat szerint öltözködni, beleértve a cipőket is (bár felmerül a kérdés, hogy ezek az embété cipők nem azért népszerűek-e, mert “divatba” jöttek), hiszen ez nem vallana épészre tőlem. De bocsánat, ha én azt mondom: nő  párti vagyok, az olyan nőé, aki mutatós, nőies, és nem órmótlan szandálokban jár, amiben állni amúgy nem is lehet! És ha fáj valakinek a háta, menjen el orvoshoz, vagy gyógytornára, esetleg mozogjon többet. Mert hiába van tutiszupi cipője valakinek, ha aztán egész nap ül! A metrón ugyan nem fog elmúlni a hátfájása, csak mert ez a lábbeli van rajta!

Hű de mérges tudok ilyenkor lenni! 🙂

Reklámok

Kommentelj!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s