Szűcs Feri kedvence

A konyhában még mindig nem állt vissza a normális rend, így a főzést a spontaneitásra kell hagynom. Általában a hűtőben és a spájz azon részén nézek körül, ahova még elér a kezem. Nem is beszélve a lábosokról, amik jól el lettek ásva valahova és a hideg vízről… De talán épp ez a kihívás a szép a “konyhaművészetben”, hiszen a kreativitás itt alapvető elvárás.

Így jártam ma is. Enni ugyebár nem árt, ezért elkezdtem sorba venni, hogy mi mindenem van, ami ehető és ami esetleg jó alapanyag lenne egy ebédhez. Megtaláltam a mélyhűtőben azt az adag pörköltet, amit még hazaérkezésem után kaptam anyutól, és amit konyha hiányában nem tudtam megmelegíteni, és ekkor jött az ötlet. Szűcs Feri kedvence lesz a mai menü! Hogy mi is az? Már a neve is jó, igaz? Állítólag a szüleim bulizós korában, amikor még a Spartacus volt a fő gyülekezési helyük, volt egy közös ismerősük, ez a bizonyos Szűcs Feri. Ő a pörköltet a következőképpen ette: spagettire rápúpozva, jó sok reszelt sajttal a tetején és egy szép adag tejföllel meglocsolva. A történethez az is hozzátartozik, hogy ebből óriási adagokat evett, és az étteremben az étlapon is megjelent, Szűcs Feri kedvence névvel. Azok a régi szép idők…

Ha még nem próbáltátok így a pörköltet, mindenképpen fussatok neki egyszer, mert isteni! Mindenféle sajttal jó, nálam most véletlenül van rengeteg svájci sajt, így az került rá, de a sima trappistával is szuper. Arra azért készüljetek fel, hogy eléggé “ütős” étel, emiatt a salátán edződött svájciaknak nem ajánlatos (ha esetleg van a környezetetekben svájci, ne adjatok neki belőle, inkább egyétek meg mind ti!). Képet sajnos nem csináltam, de úgysem olyan mutatós, inkább csak nagyon finom.

Jóétvágyat!

Reklámok

Kommentelj!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s