Sárga, avagy a napsütés adaptációja

Nem tudom miért, de különös vonzódásom van a sárgához. De csak egyetlen esetben: a lakberendezésben. Most jogos a kérdés, milyen sárgára gondolok, így leszűkítem a kört napsárgára. Ahogy a nevében is benne van, számomra a napot pótolja. És mint nyári gyerek, ez valószínűleg nagy hatással van rám, ezért igyekszem magam körbevenni ezzel a színnel. De szigorúan csak a lakberendezésben, mert egy sárga ruhát nem tudnék elképzelni magamon. Következzen hát a vizuális felmelegedés!Aki elég régóta ismert és járt a régi lakásunkban (az a hely, ahol felnőttem), azon belül is a szobámban, tudja, hogy már ott elkezdtem a sárgával “dolgozni”. Volt egy sötétbarna kordbársony bevonatú kinyitható kanapém egy galéria alatt, egy folyosóra néző szobában, ahova csak reggel sütött be a nap. Nem csoda, hogy annyira vágytam a ragyogásra és a melegségre. Első lépésként a galéria alatti falra napsárga/fehér széles csíkos tapéta került. A design évikig formálódott, és mire úgy éreztem, végre kiforrott, elköltöztünk… na, de ez egy másik téma. A tapéta volt tehát az első lépés. És egy puha rongyszőnyeg (szerintem zseníliából), ami szintén napsárga volt, valamint egy (akkoriban divatos) virágos sötétítő függöny, melyben a sárga dominált. Később odáig fajult a dolog, hogy az ajtókeret is a tapéta csíkjainak színére festettük, illetve kiegészítők hadserege pompázott a kedvenc színemben. A kis szobának pedig olyan jó hangulata lett ettől, hogy el sem lehet mondani!

Amikor elköltöztünk onnan családilag, új szobámban is próbáltam visszahozni ezt a hangulatot, bár az a tetőablakoktól nagyon napos, nagyon világos szoba volt, de addigra a szín már szerelem lett. Ott az egészen világos, nyír bútorokkal kombinálva szintén nagyon jó hatást értem el. Az egyik fal és a tetőablakok térbeli kerete lett tapétacsík-sárga (maradt egy kis minta sok évvel ezelőttről, az adta az alaphangot). És persze a megmaradt kellékek, amik viszont szépen lassan kikoptak – helyhiány vagy újabb ötletek miatt. A kedvenc ágytakaróm azonban (nagyon régi ikeás, természetesen napsárga) egy igazi túlélő! Már nem lakom a szüleimnél, de a takaró kitart és még mindig feldobja a kedvemet, na meg most éppen a hálószobát.

Szóval igen, szeretem a sárgát! És arra bátorítanék mindenkit, hogy használja ezt a színt, akinek pedig jól áll, hordja is! Különleges, erőt adó szín, ami feldobja a napunkat.

A sárga igazán vidám, örömteli és erkölcsös a maga egyszerűségével. A sárga melegséget áraszt, inspirációt és életerőt ad, boldogságot sugárzó szín. A sárga kifejezi a kommunikációt, a felvilágosodást, a napsütést és a szellemiséget. Ha a kedvenc színed a sárga, ez megmutatja, hogy a jövőbe nézel, mindig előre figyelsz, és hogy te egy igazi egyéniség vagy, idealista, magas képzelőerővel. Alapvetően vidám lelkületű vagy és nagy a boldogság iránti vágyad..

Ötlethozónak pedig jöjjön pár kép, mi az, ami jól néz ki sárgán (minden?)!

Ha tetszett a bejegyzés, nézd meg a rózsaszínű összeállítást is!

Reklámok

Sárga, avagy a napsütés adaptációja” bejegyzéshez egy hozzászólás

Kommentelj!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s