Ctrl R (frissítés)

Ahogy már írtam év eleji bejegyzésemben, szeretnék egy-két változtatást véghezvinni a blogon. Ennek első lépéseként megváltozott a blog címe: Nóri naplójától elbúcsúztam, és kicsit vidámabb, kifejezőbb címet kapott az oldal: Fuszekli.

És hogy honnan a név? Imádott nagypapám adta az ihletet, aki sajnos már nincs közöttünk, de vidámsága megmaradt nemcsak a szívünkben, de emlékeinkben is. Sok mókás történet kötődik hozzá, melyek közül kiemelkednek azok, amelyek sváb múltjára emlékeztetnek. Mindig nagy bánata volt, hogy nem beszélt németül, pedig szülei és nagyszülei folyékonyan beszéltek. Ennek ellenére sokszor idézett fel szavakat, kifejezéseket – ahogy én gyermekkoromból emlékszem, egész jól. Később persze kiderült, hogy ezek inkább “hangulatok” voltak, olyan szavak, amelyeknek vagy tényleg volt valami közük a némethez, vagy csak úgy hangoztak – együtt azonban nem mindig volt értelmük. Egyik ilyen mondása, az eine kleine billige fusekli (egy kis olcsó zoknicska), amit a mai napig emlegetünk. Ő jut róla eszembe, illetve az a felhőtlen gyerekkor, amikor mindenen kacagsz, amikor semminek nincs súlya és amikor még csodálattal nézel mindenre és mindenkire.

Ezeket az értékeket, tulajdonságokat szeretném ebbe a blogba becsempészni, remélve azt, hogy már eddig is megvoltak benne, csak most kissé tudatosítva látok majd neki. Ez persze nem azt jelenti, hogy Nokri eltűnik (arról nem is beszélve, hogy a blog elérhetősége technikai okokból megmarad: nokri.wordpress.com), csak azt, hogy kicsit tudatosabban, a háttérben igazgatja a dolgok folyását (vagyis én).

Remélem, ahogy eddig is, most is velem tartotok és szívesen olvasgattok apró-cseprő ügyeimről, ötleteimről vagy érzéseimről!

Reklámok

Kommentelj!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s