Hinta-palinta

Hátorozottan nem kedvelem, amikor annyira fúj a szél, hogy egyszerűen képtelenség a szabadban tartózkodni! Ilyenkor úgy érzem, hogy minden gondolatomat kisöpri belőlem és csak egy üres érzés marad utána, mintha kiporszívóztak volna. Persze bent, a szobában már más arcát mutatja és hol a kéménybe fütyülésével, hol pedig a fák integetésével bűvöl el.

Ilyenkor azonban inkább olyan szórakozást keresek, amihez a lakás szélmentes övezete is megfelel. Persze ehhez kell egy olyan lákás, amelyben adott a lehetőség akár egy szabadtéri játék beépítéséhez. Elég körülményesen fogalmazok, pedig nagyon egyszerű dologról van szó: a szobában elhelyezett hintáról! Merthogy annál jobb szórakozás nem létezik, mint ide-oda repülni (kivételesen nem a széllel és szélben), fel a magasba és a gondtalanságba, hogy az új gondolatoknak helyet adj és a mosolynak az arcodon. Merthogy én még nem (nagyon) láttam olyan embert – legyen az gyerek vagy felnőtt – aki ne mosolygott volna a hintán. Akkor hát miért ne vihetnénk be a szobába?

Emlékszem, a sokat emlegetett Bródy Sándor utcai lakásunkban erre is volt hely. Két nagyszoba között az ajtókeretbe rögzített kampókon csüggött a hinta, később pedig a gyűrűk. Igaz, utóbbival én túl sok minden nem tudtam és akartam kezdeni, inkább maradt a vállalkozó szelleműeknek. Ugye másnak is volt ilyesmije? Ha van kedvetek, meg is írhatnátok!

És ahogy lenni szokott, természetesen vannak képeim is. Ti szeretnétek hintát a lakásba, ha lenne rá lehetőségetek?

Reklámok

Kommentelj!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s