Advent: a 24 napos ünnep

advent1Mert valahol ez is az. Bár “csupán” felkészülés a valódi, nagy ünnepre, a Karácsonyra, azért ennek a 24 napnak (vagy 4 hétnek) is meg van a maga ünnepiessége. Nemcsak a lakást öltöztetjük fel, hanem a lelkünket, szívünket is felkszítjük az év talán legszebb időszakára. Úgy zárunk le valamit, hogy előtte van idő végig gondolni sok mindent. Nem így kéne tenni egy kicsit mindennel?

Számomra nagy öröm látni, hogy annak ellenére, hogy mostanában nem nagyon foglalkozom a bloggal, mégis vannak, akik így is szívesen benéznek. Fel is támadt bennem a vágy, hogy ha már így alakult, mégis csak kéne valami újat mutatni, írni, hiszen emiatt (is) jött létre ez az oldal. És bár ahogy így visszanézem az elmúlt másfél év “termését”, látom, hogy szinte csak az ünnepekre koncentráltam, most is ez ültetett le a laptop elé.Talán nem véletlen. Szeretem ezt az időszakot.

És ugyan sokszor csak nézelődöm, tervezgetek, majd a végén semmi nem lesz a megálmodott lakásdekorációkból, süteményekből, amiket kinéztem vagy kitaláltam magamnak, mégis megadja azt a “kicsit más” érzést, amiért én ennyire kedvelem az Adventet. Ez már a második év, hogy nem kettesben vagyunk a férjemmel, hanem itt van velünk a fiúnk is, ami még érdekesebbé és persze egyre nagyobb kihívássá teszi az ünnepet.

És hogy végre rátérjek a lényegre is. Idén úgy gondoltam és terveztem, hogy az arany lesz a domináns ünnepi szín: nemcsak a karácsonyfán, hanem a lakásdekorációban is. Ennek megfelelően válogattam ki a már meglévő karácsonyi csecsebecséim közül a koncepcióba illőket, és vettem meg az egyéb kiegészítőket (bár még mindig van a listán egy-két dolog, amit nem sikerült beszereznem). Klasszikus, elegáns és szerintem a legünnepibb.

Természetesen a képek sem maradhatnak el a mai posztból, hiszen ilyenkor minden inspiráció édesség a szemnek! Idén életemben először a saját kezemmel (és a barátnőm kettő segítő kezével) készítettem el az adventi koszorúmat. Ezt is látni fogjátok majd itt (sosem gondoltam volna, hogy én erre képes vagyok, de most büszke vagyok magamra), de lehet, hogy külön posztban!

Ha pedig még több (nem csak arany) képet nézegetnétek, látogassatok el a Fuszekli Pinterest oldalára is, ahol a Karácsony mappában folyamatosan frissülő inspirációkra bukkanhattok!

Kövesd Nóra Karácsony nevű tábláját a Pinteresten.

Reklámok

Kommentelj!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s