Már megint? Felújítás!

Felújítás

Ha mindent, a legapróbb projektet (konyha) is beleszámolom, összesen eddig három (lakás)felújításon vagyok túl. Ha emlékeztek még, pár éve itt a blogon is követhettétek, hogy alakul az akkor első projektem, a konyha teljeskörű felújítása. Voltak benne klasszikus tanulóhibák, és persze nem várt események (ha valaki lemaradt volna, az ehhez kapcsolódó bejegyzések: 1, 2, 3, 4, 5, 6).

Aztán jött egy 30 négyzetméteres kis lakás teljes felújítása, majd amikor egy nagyobba költöztünk a gyerek miatt, annak a lakásnak a rendbe tétele mintegy 3 hét alatt (amiben volt festés-mázolás, parkettázás, konyha – itt csúsztunk el sajnos, fürdőszoba, plusz bebútorozás). Mondanom sem kell, ez a három alkalom elég volt – gondoltam én akkor, de még nem sejtettem, hogy van még egy, ami rám vár. A lakás, ahol a konyha már szép, de a többi része sajnos még nem. Ez az én saját kuckóm, ami most kap egy kis tuningot.

Hogy miket is pontosan?

  • Ki kell cserélni az ablakokat, mert annyira rosszul zárnak, hogy lebeg a függöny egy szelesebb napon.
  • Fel kell szedni a parkettát, mert rémes állapotban van, itt-ott kikopva, elégetve, megsüllyedve stb, újat kell lerakni.
  • Fűtést kell csináltatni (opcionálisan központi fűtés lenne jó), mert nincs, illetve elektromos radiátorok cserépkályhával kombinálva, ami nem túl kényelmes és/vagy meleg megoldás.
  • El kell bontatni a cserépkályhát, mert olyan régi, hogy milliós nagyságrendű lenne egy új felhúzása, és igazából nincs rá szükségünk (ha van már rendes fűtés).
  • Fel kell újítani a fürdőszobát és a vécét. Mindkettő még a 60-as évek dizájnjában pompázik. Amellett, hogy csúnya, nem is praktikus.
  • És természetesen ki kell festetni, lesz még villanyos munka is vele, szükség lesz kőművesre a betonozáshoz és falazáshoz, jön majd kéményes, vízvezetékszerelő, burkoló, statikus, parkettás, kályhás, ablakos, és ki tudja még, ki mindenki!

Jó hír, hogy már belevágtam a szervezésbe! És mivel az ablak legyártásához kell a legtöbb idő, ott kezdtem a nézelődést, tervezést. Elárulom, hogy már most nem megy simán a dolog, de erről talán majd legközelebb.

Mindemellett azonban jut időm arra is, hogy álmodozzak arról, milyen is lesz egyszer, ha kész lesz. És hogy vizuális élmény nélkül se maradjon a mai bejegyzés, pár inspiráló képet fel is teszek (amiből az is kiderül, milyen színvilágot képzelek el a lakásba).

Reklámok

Kommentelj!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s